Вотът беше важен, за да се видят някои неща - България

...
Вотът беше важен, за да се видят някои неща - България
Коментари Харесай

Георги Марков: Да се говори, че България трябва да има експертно правителство - е щуротия

" Вотът беше значим, с цел да се видят някои неща - България продължава да е в парламентарна рецесия, партиите не престават да са слаби. За шест месеца ГЕРБ два пъти печели вота. Другата партия е Движение за права и свободи ".

Това сподели пред БНР Георги Марков, някогашен народен представител и някогашен парламентарен арбитър.

 

И добави, че Бойко Борисов желае да сформира държавно управление.

 

" Има партийна логичност. В миг, в който партиите са доста зле, Народното събрание е зле, когато НПО-тата изместват партиите, единственият метод да се утвърждават престижите на партиите е да се знае, че те реализират политическата активност, те поемат отговорност и лидерът на партията влиза в Народното събрание, показва конструкция, състав на Министерски съвет, стратегия. И щом има толкоз евро-атлантици в този парламент, да гласоподават за това държавно управление... Да се приказва, че България би трябвало да има експертно държавно управление, това е дивотия ".

 

В предаването " 12+3 " Марков сподели още, че изборите не са решили политическата рецесия, защото България е зациклила като политическо говорене в евро-атлантическа мъгла.

 

" Най-голямата неточност, в случай че Народното събрание излъчи някакво държавно управление, единствено и единствено да го има. Въпросът е дали в този парламент ще се сътвори устойчиво парламентарно болшинство. Единият вид е да се сътвори сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, което ще бъде край за всички тези партии. Другият вид е систематичните партии да се направи коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия. Обречени сме на следващи избори, тъй като политическият хайлайф не желае да седне на масата и да си каже истината в очите - с тази изборна система няма да можем да вървим напред. Ще се наложи да вървим на още избори ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР